top of page

Treningsfilosofien vår

Vår grunnlov er at all fysisk aktivitet har effekt.

Derfor stimulerer vi korte og lange økter, det å gå trapper i stedet for å ta heisen, å stå ved pulten alternativt til å sitte, og jobbe med kroppen eller det å gå av bussen en holdeplass eller to tidligere.

Vi bygger på seriøs forskning og lang erfaring, som tilsier at det aller meste av aktiviteten bør foregå på forholdsvis lav puls, det som av Olympiatoppen omtales som sone 1 eller 2. For den som trimmer mye, bør anslagsvis 70-80 prosent av aktiviteten være i den kategorien.

Intervallene hos oss kan være å øke farten i motbakkene når du er ute og går, eller det kan være drag i to-tre eller flere minutter, med gode pauser innimellom for den som vil systematisere dem.

Styrketrening er alltid viktig. I unge år kan den gjennomføres med kroppen som vekt, som oftest som det vi omtaler som dynamisk utholdende styrketrening. Jo eldre du blir, jo viktigere blir det å trene maks-styrke en gang i blant, og jo viktigere blir det å trene musklene i beina. Det er de som skal bære deg så lenge som mulig.

bottom of page